Bomärkt

En blogg om hantverk och historia

När det inte går som man tänkt sig

Kategori: Nålbindning

 
 
 
 
Så var randiga strumporna klara och valkade. Och det är ett faktum; de är för små! Jag tänkte mig inte för utan lät dem åka med ett gäng andra nålbunda strumpor (det produceras i högt tempo här hemma just nu) och de filtade ihop sig jättefint. Inte så bra med tanke på att de var i minsta laget redan från början. Men, men, det är sånt som händer. Någon som vill köpa ett par randiga 43:or?!
 
 
Janne lärde sig den hårda vägen att man inte skall göra för spetsiga hälar. Särskilt inte med avvikande rosa färg på rosa strumpor... Bild finns och kan skickas vid förfrågan. Nu har han sprättat upp en stor bit av hälarna och bundit om dem till mer normala sådana. I och med att han minskade ned dem räckte det ursprungliga rosa garnet till och nu, innan valkning, är de ändå så här fina:
 
 
Just nu har Janne tagit tillfällig paus från nålbindandet för att göra färdigt ett gammalt projekt; hårnätet. Här väver han fast det mot ett brickband. Allt i lingarn. Jag har aldrig gjort något liknande och är jättespänd på hur det kommer att bli när det är klart.
 
 
Jag avslutar dagens inlägg med lite randiga sockor från maciejowskibibeln.
 
 
Närbild: