Bomärkt

En blogg om hantverk och historia

Vad blir ditt historiska fotavtryck?

Kategori: Allmänt

Är det själva bloggformatet som är på utdöende eller rentav jag?
Nej, med mig är det helt ok men alla mina ord har gått åt till företaget en lång tid nu. Det går bra och det är kul  men visst har jag några egna funderingar kvar att skriva också.
Kanske håller världen på att sakta ner igen och ge tid för längre texter och analyser. För nu är det the end of the world as we know it. Framtiden står för dörren efter ett närmast olidligt långt, ohållbart "nu". Det är den 4:e oktober 2020 och allt har hänt och allt kommer att hända.  
 
Känner ni till Loesje? Under mina skolår i Växjö var elskåpen tapetserade med dessa tweetens föregångare. Kärnfulla, tänkvärda. 
Särskilt ett budskap etsade sig fast: "Måste man ha en åsikt? Vad tycker du?" Det har hängt med mig genom åren och förhoppningsvis fått mig åtminstone någon gång stanna upp och tänka efter. Sedan pandemins start har det funnits närvarande ofta. I augusti fick jag ett ryck och gick in och sökte på Loejse på Instagram. Dagens budskap skar genom decennierna och var det som fick mig att skramla liv i bloggen igen. 
 
 
Ja hjälp, tänk tanken! Vad är ditt historiska avtryck? Har du hjälpt till att göra världen bättre eller sämre? Har du lämnat något fint till eftervärlden eller bränner du marken där du går? Vem minns dig om hundra år? Vem minns mig? 
Den här bloggen är faktiskt en del av just mina fotspår, förutsatt att nätet finns kvar förstås! Ganska oansenliga avtryck men förhoppningsvis gör de ingen skada. 
 
Det kommer säkert dröja länge tills jag skriver igen så jag slänger med en bild på Dunning-Kruger-kurvan också, för den tycker jag att alla skall känna till, ständigt ha i åtanke och typ tatuera in på armen att titta på innan man uttalar sig.
 
 
Vad betyder den? Att den som är som säkrast på en sak oftast inte är så mycket att lita på.
Och känner du dig, som jag just nu, alldeles särdeles dum i huvudet? Var inte ledsen, du är säkert på rätt sida peak stupid! Enjoy the ride och sluta aldrig vara nyfiken.
 
Och med det här vill jag alltså säga: var inte för snabb att ta ställning och bilda dig en ogrundad åsikt för det kan bli den som blir ditt historiska fotavtryck.