Bomärkt

En blogg om hantverk och historia

Små randiga steg

Kategori: Hantverk, Nålbindning

 
Så sakteliga börjar vi komma igång med nålbindningen här hemma igen, både Janne och jag.
Mössan har jag gjort nu i november, vantarna är Jannes och de randiga strumporna som skymtar i bakgrunden började jag på i våras. Det var bara något varv kvar när jag innan midsommar fick lägga ned i princip allt vad handarbete hette.
Mina händer är fortfarande inte bra, men betydligt bättre sedan jag fick sluta med medicinen jag åt då. Det tog lång tid innan jag vågade mig på att nålbinda igen, jag var så rädd för att det inte skulle funka. Men sedan blev jag sugen på att sticka, och när detinte gick (tappade känseln upp till armbågarna redan efter två varv!) så blev det en nålbunden mössa av garnet istället. 
En av anledningarna till att det gick så bra som det gick, är ett nytt handikapphjälpmedel Janne gjort till mig:
 
 
Jämför nålen ovan med min vanliga favoritnål i körsbärsträ! Inte jättestor skillnad, men de där extracentimetrarna gör verkligen underverk när man har ont i händerna. Förut hade jag tyckt att den var för lång, men det är ju tur att man kan ändra sig efter omständigheterna!
 
Nålen är för övrigt gjord av älghorn och liknande går att köpa av Janne på hans hemsida: www.gravlingsnaturprodukter.se  (Julklappstips!)
 

KOMMENTARER:

  • Elle säger:
    2014-02-18 | 15:03:48

    Nålbindnings nålar vet jag folk som jagar med ljus och lyckta ;) De vill ju ha bennålarna

    Svar: Jo, det har alltid varit svårt att hitta bra nålar. Om det går bra med älghorn istället för ben så säljer ju Janne nålar på www.gravlingsnaturprodukter.se
    Bomärkt

Kommentera inlägget här: