Bomärkt

En blogg om hantverk och historia

Tantigt värre!

Kategori: 1800-tal, 1900-tal, Allmänt, Loppis/Auktion

Gårdagens auktionsfynd kan vara det tantigaste jag någonsin köpt. 
 
 
En minkkrage(!), en sidenschalett och en helt gigantisk, svart sidensjal jag aldrig sett make till tidigare.
 
 
Dessutom en hel rulle med cremefärgad spetsgardin, som förvisso kommer bli väldigt fin här hemma när allt är renoverat och klart, men tantigt värre är det!
 
 
De stackars minkarna, förenade i en evig kyss. Makabert värre, men också ett dokument från sin tid. Hade de varit utan ansikten och ben tror jag inte någon skulle reagera idag. 
 
 
Som extra bonus följde också tre rejäla yllefiltar med, inget jag direkt klagar över. Den blommiga är gudomligt vacker, om än ganska tantig den också...

Konstrunda och gårdsauktion

Kategori: Hantverk

Som vanligt är jag jättedålig på att blogga så här års. Det är mycket annat som tar tid och uppmärksamhet från datorn. Den här veckan är det t.ex. konstrunda på Gräsö och Janne och jag står på Anders Matts-gården och säljer. Veckorna dessförinnan har gått åt till diverse saker såsom jobb, lite oplanerad sjukdom, köksrenovering och så tillverkning av nålbundna armband i metalltråd. Fyra stycken hann jag färdigt med i tid till konstrundan, alltid något!
 
 
Gårdsauktion har vi också varit på. Man måste ju göra roliga saker också ibland, eller hur är det?! 
 
Mattor på display i det strålande solskenet. En nyvävd trasmatta i jätteformat fick följa med hem. 
Janne har hittat sitt favorithörn på gården. Förutom det där det stod ett slaglåsgevär förstås. Och ja, det fick också följa med hem...
En del av vår inköpshög. Sparken är till mig, en present från Janne!
 Vackrare display för tavlor får man leta efter, livskraftigare nässlor också...
 
Jag avslutar med en undran; är det någon som har en aning om vad det här kan vara för pryl? Vi funderade massor men kunde inte komma på det.